2015. június 20., szombat

Cooltúrálódtunk

Múlt héten a kollégák invitáltak minket egy kis bolgár kulturális programra. Mondanom sem kell, hogy kaptunk a remek alkalmom, és annak rendje és módja szerint elmentünk velük.

A csapat felhozatal a szokásos (azaz mi) + Lengyel Ádám, Ukrán Oleg, valamint neki a spanja (akivel már egyszer moziztunk).

Miután lesétáltunk a helyszínre, ami egy anfiteátrum a tengerparthoz közel helyet is foglaltunk. A belépő csekély 4 leva volt. Ezek után jöttek a táncosok majd énekesek, majd ezek forogtak körben számunkra egy kicsit hosszú ideig. fél / órás előadást vártunk helyette két óráig üldögéltünk ott. Persze így is megérte, csak egy kicsit sok volt..

(jobb oldalt a skacok vonulnak)



















Mivel ez lényegében képi és zenei élmény volt, ezért nehéz szavakba öntetnem, ezért inkább jöjjenek a képek/videók.




 (hát ez sem hardstyle)

Ádám barátunk leis szűrte, hogy egy remek kis horrorjáték alapjául szolgált ez a kis bolgár zene, ami kicsit jobb így. Mint így:



Ezek után beültünk a sétáló utcában egy menő hotel 15. emeletére egy puccos kis bár szerűségbe.
Majd dumálgattunk. Innen a kilátás rögvest a fekete tengerre nyilik. Próbáltam fotózni de nem sikerült.

Tudom remek fotómíves vagyok...

Itt keveset fogyasztottunk, hiszen elméletileg drága hely. Annyira azért nem volt vészes, de hittem öreg Lengyel barátunknak. Ez után az egyetemi közeli "bár"-ba ugrottunk be, ahol 3an koktélzotak. 
Közben csatlakozott egy másik srác is akivel már kétszer lógtunk együtt. Majd egy bizonyos Juszuf nevü Bolgár helyi egyetemista is beugrott, akinek Török neve van, de Bolgár és mindenki le Töröközi emiatt (jelzem a Bolgárok nem Török barátok). Ment nagyba a traccsparty, valamint a helyi pincérnőtől megtudtuk, hogy Oroszországban született, mivel náluk ha valaki valamit tagad, akkor felhúzza magasra az állát, és úgy mondja, hogy "ne". 

Azt is megtudtuk még, hogy egyik hires pop énekesük Iszisz feltehetőleg meleg. Emellett még szar zenét is csinál.

Ezek után toltunk egy gyors kebabot, ami Juszuf szerint ehetetlen. Nekünk mégis ízlik.. Ja és a Bolgárok nem ismerik a Gyros szót.

--------------------

Összegezve jó kis este volt, egyre jobban megismerjük a Balkánon lévő emberkéket :).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése