2015. június 18., csütörtök

Apró örömök


Miután sikeresen megetettük egyik hétfő délután a helyi sirályokat, úgy döntöttünk, hogy eldzsalunk egy tudományos filmet nézni a sirályoknál egy kicsit agresszívabb és nagyobb állatfajról a Várnai moziba. Igen a Jurrasic Worldről beszélek.

Akit érdekel, hogyan lehet sirályt etetni, a tizenötödik emeleten az kérem tekintse meg alább a videót:




Akit nem az folytassa az olvasást.

NO tehát kipattant az ötlet, és mivel úgyfest, hogy a meleget Magyarországon hagytuk a hétre, ezért döntöttünk a mozi mellett. 5-6 körülre tűztük ki az indulást, ám előtte kopogtattak. Jött az Ukrán srác majd elinvitált minket egy közös mozizásra (micsoda véletlen (nem szarkazmus)). Kaptunk a remek alkalmon, hisz még csak útvonaltervezésnél tartottunk a mi mozis ötletünknél.

Utána elindultunk a "laza" sétára a skacokkal (össz-vissz 6-an) ERŐLTETETT menetben, amit azért sugalt a vezető Lengyel barátunk, hogy elérjük a vetítést. El is értük... és nem 46 perc alatt. 


A jegyvásárlás nem volt para, Lengyel kollégánk intézte a dolgokat.

Összegezve a mozis élményemet.

popcorn - cola gasztrónómia 

Mivel a győri popcorn számomra a legrosszabb Cinema city-s kukrica az országban ezért a Várnai mozi überelte.  A Soproni limitét nem érte el, de kiszerelésben ugyanott vagyunk .
A kóla nem volt olyan jó és kevesebbet is adtak. A film 40. percénél el is elfogyott a szűkös adag.

ár-érték

13 BGN (2000HUF) a jegy + szemüveg. Szemüveget vihettük is haza. Ez Bulgáriához képest drága volt, de azért voltak a teremben. 

terem

Böszme nagy hely volt.. Komolyan mondom úgy elfértünk mint a fene. A lábamat is teljesen kitudam nyújtani. Kényelmes is volt. A film hangja mondjuk bazi hangos volt, annyira hogy fészbukk telefon értesítőt sem lehetett hallani. Viszont a vászon számomra kicsinyke volt + a jobb felső sarkára ráfért volna egy kis takarítás.

3d-s szemüveg

nem basic 3d-s szemüveg hanem reald3d-s szemüveg, aminek a csomagolási zacskójára rá is van írva, hogy ne használjunk napszemüvegként. Ki az az állat aki napszemüvegként használná? De komolyan. Az egy dolog, hogy kértem már kocsmában piát ilyen szemüvegben, de ott nem volt napfény..


A film

Nem akarok senkit sem megbántani, de nagyon ganéj volt. M-a-d M-e-x-e-t néztük. Szót se többet róla. Mivel a srácok akikkel mentünk végig egy sivatagot akartak bámulni egy trópusi világ helyett ezért, beadtuk derekunk és mi is azt néztük velük. Elv jövőhéten pótóljuk a dinók világát.

Mivel elég keveset beszéltek a filmben [SPOILER] akkor is csak dünnyögtek[/SPOILER], ezért a nyelvel nem volt probléma. A szinkron Angol volt, a felirat Bolgár, mint  ahogy minden országban Magyarországtól délre. A kevesek egyike vagyunk az Európai országok közül, kik elvárják, hogy szinkronizálják a filmeket. 

---------

Mozi után az egyszálbélű NEM Magyar társaink KFC-ztek egyet, aminek egy negyedét asztalon hagyták,mivel nem tudták megenni.... (egy classic kosár, meg 1 burger -> 3 főre). 
Kínáltak minket is, de nem voltunk éhesek. Krumplit mondjuk megkóstoltuk, de ehetetlenül sós volt. 

Ezután hazafelé egy lájtos séta, majd nap vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése